Ana içeriğe atla

Buket Uzuner-Su





    Kitabın tam ismi Uyumsuz Defne Kaman'ın maceraları- Su şeklindedir. Su romanı, Buket Uzuner'in devam romanları olan Hava ve Toprak üçlemesinin bir bölümünün adıdır. Şuan romancımız Ateş adlı bir dördüncü roman üzerinde çalışmaktadır.
     Konumuz: Uyumsuz olarak adlandırılan kahramanımız Gazeteci Defne Kaman; sosyal konular üzerinde yoğunlaşan ve anneannesi hariç diğer aile fertlerince normal karşılanmayan bir kişidir.
Roman Defne Kaman'ın bir yaz gecesi 20.45 Barış Manço Vapuru'yla Kadıköy'den Beşiktaş'a geçerken aniden kaybolmasıyla başlar.
     Bu kayıp şahsı kim arayacaktır? Tabiki yıllık iznine saatler kalan uzaktan akrabası Ümit.
Ümit bir polis memurudur.Sorunları vardır.Ailesiyle,ilişkisiyle,mesleğiyle,toplumuyla.
Birçok neden mutluluğuna engel olmaktadır.Tek dert ortağı vardır bu süreçte.Defne Kaman'ı ararken yolunun kesişeceği sahaf Semahat ve onun Kutlu ve Bilgi adlı kedileri.
Ümit,Defne'yi ararken birtakım gariplikler peşini bırakmaz.Kadim Şaman geleneğini yaşar 21.yüzyılın Kadıköyü'nde.
Kutadgu Bilig'ten hareketle çıktığı yolda bir de bakar ki Şamanlar hala yaşamakta.Kutadgu Bilig ise bir kitaptan daha fazlası.Yeni yeni farkına varmakta.

     Buket Uzuner'in gençlere yönelik yazdığı bu polisiye romanda Türkiye'nin günümüzde yaşadığı birçok problemi göreceksiniz.
Olağanüstülükler ise gerçeğin iç içe geçmiş halleri sizi şaşırtacak ve İstanbul'un en sıcak yazında kıyıya vurmuş yaralı bir yunus size çok şey anlatacak...
  İyi okumalar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yabancılara Türkçe Öğretimi Etkinliklerim

WORDWALL Tanışma ŞİMDİKİ ZAMAN IYOR A1   Şimdiki Zaman RESİM&KELİME Gelecek Zaman EMİR KİPİ SINIFTAKİ NESNELER A1 Nesneler Genel   Renkler Sayılar Günler  Hâ l ekleri  BEDENİMİZİ TANIYALIM-DEMBA BA  KİŞİ ZAMİRLERİ   AYLAR MEVSİMLER A1.GENEL TEKRAR SAAT KAÇ? Meyveler Yer Edatları Yer Edatları 2 Yer Edatları (ALTINDA-ÜSTÜNDE-İÇİNDE) Meslekler Meslekler Resim Bulmaca Geniş Zaman Fiil& Resim Tüm kipler&şahıs ekiyle cümle kurma oyunu   Zamire uygun şahıs ekini bulma KAHOOT 1. TANIŞMA    Tanışma 2 2. Gelecek Zaman 3. İsim Cümleleri 4. Saat 5. İyelik Eki 6. Akrabalar 7. Şimdiki ZAMAN 8. Temel Sıfatlar 9. Belirli Geçmiş Zaman 10. Ev 11. Meslekler 12. Meslekler 2 13. Sayılar Kıyafetler https://prezi.com/view/tOWmW7wpExPsq8hw2Zvr/ ZAMAN  https://padlet.com/2ogretmen1kitap/zaman

Okumamı Atatürk Emretti/Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde

Beyaz Zambaklar Ülkesi’nde Atatürk’ün emriyle çevrilmiş ve tüm eğitim camiasına önerdiği; öğrencilerin ve öğretmenlerin okumasını emrettiği bir kitaptır. Kitabın adından mülhem Beyaz Zambaklar Ülkesi : soğuk iklimi ve coğrafyasında bolca yetişen zambakları ile ünlü Finlandiya’dır . Finlandiya 19.yüzyıldaki İsveç ve Rus işgali sonrası geç kavuştuğu bağımsızlığına rağmen bugün öğretmenleri sayesinde eğitimin dünyadaki öncüsü ve refah seviyesi yüksek olan ülkelerden biri haline gelmiştir. Finlandiya eğitim sistemi birçok ülkeye model ve -uygulanmasa dahi- Türk Eğitim sistemine de ilham olmuştur.   ''Tarih bazı milletlerin ve devletlerin feci sonlarını yazdığı gibi, bazı devletlerin ve milletlerin ilerleme ve yükselmesini yazmak için de parlak sayfalar açmaktadır.'' Bu kitapta; eğitim öncüsü Snelman’ın bir medeniyeti eğitimle, kültürle ve çalışmayla tüm Fin halkının müşterek katılımıyla nasıl inşa ettiğine ve Finlandiya’nın gerçek hikayesine şahitlik edece...

3 GÜNDE 500 SAYFA? - KAFAMDA BİR TUHAFLIK

Okumak konusunda tembel olduğumu düşünürüm.Kitapçıların,sahafların,kütüphanelerin yalnızca ince belli kitaplarına uzanırdı elim hep şimdiye dek.Peki çoğu kitabı sonuna gelmeden bırakırken, üç günde beş yüz sayfayı nasıl okuyuverdim? Önceki yazılarımızda okuma alışkanlığını kazanmanın yollarından ve bizim okumak için neler yaptığımızdan bahsetmiştik.Aslında okumak için temel gereksinim güdüleyici bir eser bulmaktır.Eğer şuana dek okumakla pek aranız yoksa sizi çağıran doğru kitaptan başla-ma-dığınızdandır. Küçükken İstanbul'da geçen yıllarımda şehrin sonu gelmez gürültüsü ve büyüleyici büyüklüğü hakkında düşünürdüm.Sokak,okul ve aile üçleminde herkes gibi karakter çizerdim kendime ergenliğimde. Şehir ve ben de büyümeye devam ettik.Düşünmeye hep devam ettim.Çoğu şeyi anlamlandıramazdım bazan. Sözün özü: Kafamda bir Tuhaflık vardı. Bir tavsiye üzeri elime aldığım Orhan Pamuk'un Kafamda Bir Tuhaflık romanındaki Mevlut karakteri bugüne kadar kendimi aradığım karakterle...